Centrale verwarming

Om een ruimte te verwarmen zijn er veel mogelijkheden. De meest voorkomende is een CV installatie. Maar ook een gaskachel of gashaard is een optie. De keuze van het systeem is afhankelijk van de ruimte en uw wensen. Ook de warmwatervoorziening moet hierbij niet vergeten worden.

CV installatie

In de loop der jaren heeft de techniek op dit vlak niet stil gestaan. Tegenwoordig zijn de cv ketels uitgerust met geavanceerde computersystemen waardoor o.a. met zo min mogelijk energie het beste rendement verkregen kan worden. Tevens zijn de cv ketels stiller en veiliger geworden. Welke ketel bij u past is afhankelijk van een aantal factoren. Naast uw persoonlijke wensen is de situatie van belang. wij komen dan ook graag bij u langs om samen een goede keuze te kunnen maken.

Ook radiatoren en convectoren hebben een metamorfose ondergaan. Er is een grote verscheidenheid te vinden in verschillende maten, vormen en kleuren. Bij het maken van de juiste keuze is niet alleen het uiterlijk belangrijk, maar ook de capaciteit. Wij adviseren u graag hierbij.

Vloerverwarming behoort ook tot de opties om een ruimte te verwarmen. Het is niet alleen esthetisch, maar het is ook behaaglijk. Het resulteert voor 100 % in stralingswarmte. Bovendien is vloerverwarming ook energiezuinig. Het vergt nagenoeg geen onderhoud en doet evenmin stof circuleren in de ruimte.

Gaskachel

Met name bij oudere woningen of in schuurtjes komen we nog regelmatig gaskachels tegen. Het is een eenvoudige manier om een enkele ruimte te kunnen verwarmen. Er zijn hierin verschillende mogelijkheden.

Gashaard

De gashaard zien we steeds vaker weer in de woonkamer. Het is een sfeermaker die ook nog eens een aangename warmte afgeeft. De gashaard is in vele uitvoeringen verkrijgbaar. Wanneer u interesse heeft in een gashaard kunnen wij u doorverwijzen naar een specialist op dit gebied die een uitgebreide showroom heeft.

Warm water

Ook voor het verwarmen van water zijn er meerdere opties. U kunt kiezen uit een cv combi ketel, geiser of een boiler. Steeds vaker komt het voor dat de cv combi ketel de taak van de geiser of boiler overneemt. Dit is o.a. ruimtebesparend. Maar wanneer in uw situatie een geiser of boiler de beste optie is, kunt u bij ons terecht.