Mechanische ventilatie

Het onderhoud van uw mechanische ventilatie, het is niet iets waar u dagelijks aan denkt. De installatie doet immers gewoon zijn werk, 24 uur per dag, het gehele jaar door. Ook wanneer u er niets aan doet. Toch is goed onderhoud van mechanische ventilatie essentieel. Niet alleen voor de werking van het systeem en geluidsniveau,  maar ook voor je gezondheid.

Het mechanische ventilatiesysteem zorgt continu voor voldoende luchtcirculatie en houdt het vochtpercentage in balans. Zeker bij huizen die na 1970 gebouwd zijn, is dit van groot belang, aangezien deze goed geïsoleerd zijn gebouwd. Zonder goede (mechanische) ventilatie kunnen op diverse plekken in huis schimmels, bacteriën en vieze geurtjes ontstaan. Dit is niet alleen hinderlijk, maar kan ook gezondheidsproblemen veroorzaken.

De lucht die via ventilatieventielen wordt afgezogen kan dus schimmels, bacteriën, stof  en vocht bevatten. Na verloop van tijd kunnen die zich ophopen in de kanalen en ventilatiebox. Daardoor neemt de capaciteit af, waardoor vervuilde lucht langer in de woning blijft.

Er wordt aanbevolen om elke 2 jaar de ventilatiebox te onderhouden.  Daarnaast is het raadzaam om eens in de 5 a 6 jaar de kanalen te laten reinigen.

Wanneer u interesse heeft, of meer informatie hierover wilt hebben, kunt u contact met ons opnemen.